FSiPanel Crashes

jpgarraio
Site Admin
Posts: 698
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by jpgarraio »

Any chance you can make a video of the FCU just after you press MOVE AC until it crashes?
Jean-Pierre Garraio
Developer
Image
Doc_Z
Posts: 28
Joined: Sun Jan 07, 2018 5:05 pm

Re: FSiPanel Crashes

Post by Doc_Z »

It seems I often get a DATALink Company Fault message. The only way to clear it is to restart the AOC Service. Could that be the problem?
jpgarraio
Site Admin
Posts: 698
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by jpgarraio »

I don't think it's related unless you do some actions while FSiPanel is working after clicking on MOVE AC?

It seems that you are the only one having this issue on the FSLabs, What could help me to understand is a quick video showing your FCU after MOVE AC, are you able to do so?
Jean-Pierre Garraio
Developer
Image
Doc_Z
Posts: 28
Joined: Sun Jan 07, 2018 5:05 pm

Re: FSiPanel Crashes

Post by Doc_Z »

Can't figure out how to record. I have FSI on another screen. When I push Move AC, things go along until the aircraft is airborne, then FSI crashes. Nothing changes on the FCU.
DavidP
Posts: 5
Joined: Wed Feb 28, 2018 2:29 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by DavidP »

I don't wish to hijack the thread, but I see the same behaviour with the PMDG B747-8

Log file contents:

26.02 14:55:20 FSiPanel is alive
26.02 14:55:20 FSiPanel Splash form Started
26.02 14:55:22 Configuration file read
26.02 14:55:22 P3D version detected : 5.1
26.02 14:55:27 Configuration file read
26.02 14:55:32 Simconnect ok
26.02 14:55:33 Simconnect ok
26.02 14:56:22 Object reference not set to an instance of an object.
jpgarraio
Site Admin
Posts: 698
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by jpgarraio »

Hi David,

Could you please tell me which Airport, Runway and position you tried to get this error?
Does it fail all the time on the 747-8 ?

Cheers,

J-P
Jean-Pierre Garraio
Developer
Image
jpgarraio
Site Admin
Posts: 698
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by jpgarraio »

Doc_Z wrote: Thu Feb 25, 2021 10:16 pm Can't figure out how to record. I have FSI on another screen. When I push Move AC, things go along until the aircraft is airborne, then FSI crashes. Nothing changes on the FCU.
Ok, seems that orders sent by FSiPanel to FSLabs are not understood by the airbus.
Could you please check your version of FSUIPC, do you have the latest one installed?

Cheers,

J-P
Jean-Pierre Garraio
Developer
Image
DavidP
Posts: 5
Joined: Wed Feb 28, 2018 2:29 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by DavidP »

jpgarraio wrote: Fri Feb 26, 2021 9:01 am Hi David,

Could you please tell me which Airport, Runway and position you tried to get this error?
Does it fail all the time on the 747-8 ?

Cheers,

J-P
Hi JP

YMML runway 34 Long final.
Yes, fails during repositioning each time

Rgds
jpgarraio
Site Admin
Posts: 698
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by jpgarraio »

Hi David,

I just tried the LOC 34, long final, no issues.
Do you have a special scenery?
Can you try to go to Setup / options / PMDG and untick Program FMC on the 747, try same approach.
Does it crash as well?

Could you tell me when exactly does it crash, aircraft on final already or still sitting on ground?

Cheers,

J-P
Jean-Pierre Garraio
Developer
Image
DavidP
Posts: 5
Joined: Wed Feb 28, 2018 2:29 am

Re: FSiPanel Crashes

Post by DavidP »

jpgarraio wrote: Sat Feb 27, 2021 7:50 am Hi David,

I just tried the LOC 34, long final, no issues.
Do you have a special scenery?
Can you try to go to Setup / options / PMDG and untick Program FMC on the 747, try same approach.
Does it crash as well?

Could you tell me when exactly does it crash, aircraft on final already or still sitting on ground?

Cheers,

J-P
Hi J-P

I have Orbx Global Base and YMML installed
I tried unticking "Program FMC" as requested
Tried to load the scenario. The crash occurs in the moving aircraft phase. I see the message bar telling me the aircraft is being moved. The scenery doesn't complete loading.
I took the precaution of rebuilding the database prior to this attempt.

Edit: I just tried the same scenario with the latest PMDG 737. The whole scenario loaded, but FSiPanel shut down, leaving the sim frozen and impossible to unpause by holding the brakes down or using the Pause key. I received no message to take control of the aircraft.

Rgds
Post Reply