Old flighplan comes up

Any discussion related to FSiPanel 2017
Post Reply
pluto7777
Posts: 3
Joined: Tue Apr 21, 2020 3:20 pm

Old flighplan comes up

Post by pluto7777 » Mon May 11, 2020 5:09 am

When preparing FSLabs airbus for landing at a selected airport (ex: LFPG) from a certain STAR waypoint, the airbus comes up with a previous used FLP in the mcdu. (ex: LFMN). I do not want FSI panel to put automatically a previous used flighplan in the mcdu, how to solve ?

pluto7777
Posts: 3
Joined: Tue Apr 21, 2020 3:20 pm

Re: Old flighplan comes up

Post by pluto7777 » Tue May 12, 2020 10:54 am

can i please get an answer from the FSI staff ?

jpgarraio
Site Admin
Posts: 493
Joined: Fri Sep 15, 2017 10:30 am

Re: Old flighplan comes up

Post by jpgarraio » Tue May 12, 2020 8:03 pm

Hi,

The flight plan from LFMN is always loaded with the airbus to allow the computation of the approach speed and the usage of Managed Speed during approach.

The best thing to do is to modify your MCDU while in position freeze and eventually take a snapshot if you plan to fly several approaches at the same airport.

You can find a video on YouTube for the procedure.

Regards,

J-P

Post Reply